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Saturday, January 26, 2013

Peras Bêbedas (Drunken Pears)


Eu, tal como a 99% da população, desejo sexta-feira mais do que tudo. A principal razão vai um pouco além do dormir até tarde ou não ter que trabalhar.
Fim de semana é tempo de experiências. São horas na cozinha entre uma mistrura de cheiros e sabores.
Sexta-feira apetecia-me uma sobremessa que não precisasse de batedeira, nem fizesse muita confusão na cozinha. Tinha sido uma semana extenuante que tinha que terminar em beleza.
Um hora depois ...


Ingredientes:

3 copos de vinho tinto
1 copo de água
2 paus de canela
1 estrela de anis
1 colher sopa de extracto de baunilha
1 1/2 copo de açucar
6 grãos de pimenta
4 peras descascadas

1. Coloque todos os ingredientes numa panela em lume brando e deixe cozer durante 1h.

(Fugindo um bocadinho ao tradicional sirva com gelado de baunilha. )


"I think careful cooking is love, don't you? The loveliest thing you can cook for someone who's close to you is about as nice a valentine as you can give."
Julia Child 


I'm like 99% of the population and wish for the weekend more than anything. The main reason goes beyond the fact that I can sleep in late or stay at home. 
Weekends are used as my lab time. Time to experiment to get lost in the kitchen with a mix of smells and tastes. Wonderful ...
Friday I was feeling like having a nice, simple dessert that didn't call for my electric mixer or didn't end up messing with my whole kitchen.
One hour after...this was the solution.


Ingredientes:

3 glasses of red wine
1 glass of water
2 paus de canela
1 star anise
1 ts of vanilla extract
1 1/2 glass of sugar
6  peppercorns
4 peeled under-ripe pears

1.  Place all of the ingredients in a pot and let it cook on medium low heat, uncovered for about 1 hour.

(Thinking a bit outside of the box serve with vanilla ice cream)

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